AUTO-MOTIVE.RO - CATALOG WEB AUTO
stiri
PRIMA PAGINA       DOMENII AUTO     INSCRIERI     OFERTE     CERERI     JOBURI     SPECIALE     CONTACT

 Meniu
  Finantare
  Evaluari
  Accesorii
  Avantaje
  Stiri
  Securizare
  Top Oferte
  Statistici
  Asigurari
  Parteneri
  Distribuitori
  Fun SMS
  Tuning
 Categorii
 Comerciale
 Utilaje de constructii
 Promotii
 GARANTATE
 IN LEASING
 IN
 IMPORT
 MASINI
 ULTIMELE
 Masini noi

Audi A8 L 6.0 quattro
  SEAT
  SKODA
  VW
  FORD
 Accesorii
 Parking Partner
Parking Partner este dispozitivul ideal pentru a te ajuta la parcarea cu spatele. Prin intermediul u...

         detalii ...»»
 Articole
 Actualizare Cod rutier 2014

COD RUTIER 2014. Proiectul actual de Cod prevede că amenzile contravenţ...

         detalii ...»»

 Fete&Masini

   STIRI
 

UE prezinta un plan in domeniul industriei auto europene

2012-11-18

UE prezinta propuneri de crestere a competitivitatii sectorului auto european prin investitii in inovare, reducerea birocratiei, stimularea dezvoltarii competentelor si sporirea accesului la pietele externe.

Pentru ca Europa sa continue sa prospere este vital ca industria sa auto sa ramana competitiva. De acest sector depinde, direct sau indirect, viata a aproximativ 12 milioane de cetateni.

Recesiunea mondiala i-a afectat insa si pe producatorii auto. Cererea este in scadere intr-un moment in care concurenta creste, punand la incercare companii europene si straine. Producatorii trebuie sa raspunda, de asemenea, cererilor tot mai mari de crestere a eficientei energetice si a sigurantei automobilelor.

Pentru a face fata acestor provocari, companiile trebuie sa se concentreze mai mult pe calitate si inovare. Din dorinta de a le ajuta sa realizeze aceasta transformare, Comisia propune un pachet de masuri care include:

investitii in tehnologii care reduc emisiile de gaze cu efect de sera si poluarea fonica. Aceste investitii vor fi realizate prin directionarea fondurilor UE si a imprumuturilor de la Banca Europeana de Investitii si prin rationalizarea stimulentelor financiare
crearea unei piete de consum viabile pentru autovehiculele care functioneaza pe baza de combustibili alternativi (electricitate, hidrogen si gaze naturale) prin dezvoltarea infrastructurii necesare si crearea unui standard UE pentru interfetele de reincarcare a masinilor electrice
promovarea unor masuri de crestere a sigurantei rutiere, printre care introducerea sistemelor inteligente de transport English (computere de bord, tehnologii bazate pe senzori, servicii digitale, sisteme de comunicare)
reducerea birocratiei si a concurentei neloiale in UE
sprijinirea acestui sector in sensul imbunatatirii accesului la pietele externe, prin incheierea de acorduri comerciale corecte si echilibrate si o mai buna promovare, in special in tarile cu o cerere in crestere
incheierea unor negocieri internationale avand ca obiect standarde si norme de siguranta comune pentru masinile electrice si bateriile acestora
ameliorarea calificarii si formarii si anticiparea nevoilor viitoare ale acestui sector
utilizarea mai eficienta a fondurilor alocate cercetarii si inovarii, la nivel european si national.

Planul are la baza strategia industriala a Comisiei, care stabileste prioritatile UE in ceea ce priveste stimularea sectoarelor strategice, printre care se numara si sectorul aeronautic, al ingineriei, cel spatial si industria chimica si farmaceutica.

Prin aplicarea acestei strategii se urmareste inversarea tendintei de scadere a productiei si cresterea ponderii sale in PIB de la 16%, cat este in prezent, pana la circa 20% in 2020. La ora actuala, 80% din exporturile UE se bazeaza pe productie.

Sursa: Europa.eu 
 Login
Utilizator


Parola
Ai uitat parola ?
Inscrie-te acum
 Cautare
Cauta in site
Cautare avansata
 Publicitate

Anunturi Masini
Tuning Auto
Dezmembrari Masini
Bijuteria de argint
Dracula Glass
KURDISTAN

Sunt 3 vizitatori online

©2004-2008 Powered by Starsoft Design

 Actualizare Cod rutier 2014

COD RUTIER 2014. Proiectul actual de Cod prevede că amenzile contravenţ...

         detalii ...»»


Inchide